Заловени са два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от

...
Заловени са два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от
Коментари Харесай

Хванаха два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от Гърция

Заловени са два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от Гърция, оповестиха от прокуратурата.
 m1  m2  m3  m4  m5  m6  m7  m8  m9  m10  m11  m12  m13  m14  m15  m16
Окръжна прокуратура-Смолян следи досъдебното произвеждане за контрабанда на акцизни артикули без бандерол в огромни размери.

На 25 септември 2018 година, в региона на гр. Девин, обл. Смолян, чиновници на районно управление (на МВР) на МВР-Девин открили три леки автомобила – „ Фиат Идея “, „ Мицубиши “ и „ Опел Монтерей “.

При осъществена инспекция е открито, че два от колите, които са високопроходими – „ Мицубиши “ и „ Опел “, превозвали акцизни артикули без бандерол – цигари. Първият автомобил – „ Фиат Идея “ е служил за пилотна кола. При последващите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани общо 55 мастербокса цигари, съдържащи 27 500 кутии цигари или 550 000 къса цигари без акцизен бандерол, на обща стойност към 192 500 лв.. По първични данни се касае за контрабандно импортирани цигари през „ зелена граница “ от Република Гърция в Република България, в региона на с. Буйново, обл. Смолян.

За период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са били арестувани Г.И., на 32 година, П.Л., на 24 година, и Г.Д., на 47 година,,

Днес, 26 септември 2018 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Смолян е повдигнато обвиняване на Г.И. и на П.Л. за контрабанда на акцизни артикули без бандерол, в огромни размери – закононарушение по чл.242, ал.1, „ Д “ и б. „ Е “ от Наказателен кодекс като следва покачване на същото обвиняване и по отношение на Г.Д.

Предстои през днешния ден тримата да бъдат арестувани за период от 72 часа, като Окръжна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг през днешния ден в Окръжна прокуратура-Смолян, в който участваха господин Иван Даскалов, Апелативен прокурор на гр. Пловдив, господин Тодор Деянов, Окръжен прокурор на гр. Смолян и старши комисар Николай Димов, Директор на ОД на МВР-Смолян.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР